İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü Ziyaret

Tekeli Anaokulu Eko Okullar ile Okullarda Orman Programı tanıtımı için Serik İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İkram Ekiz i ziyaret etmişlerdir. Projemizle çevre bilinci ,çöp, atık, geri dönüşüm konularını işleyen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yaptıkları çalışmaları anlatmışlardır.  Öğrenciler kendileri ekip yetiştirdikleri meşe palamudu fidanını Müdürümüze hediye etmişlerdir.

Eko okullar ve Okullarda orman proğramları kapsamında Anaokulu öğretmenleri öğrencileriyle birlikte Hayvanları koruma gününde kedi,köpek mamaları hazırlayarak sokak hayvanlarını beslemişlerdir.Proğramları tanıtıcı panolar hazırlanmıştır.Enerji tüketimine dikkat çekmek için her gün sınıftan ayrılırken sınıf ışıkları, lavabodaki açık muslukların kapatılması,atık kağıtların geri dönüşüm kutusuna atılması sorumluluklarını yerine getirmeyi içselleştirdiler.Geri dönüşüm kutuları yerleştirilerek bilgiler verildi. Sağlıklı kahvaltı tabağı hazırlama çalışması yapıldı. Atık kağıtlardan origami çalışması yapıldı. Kitap ayracı tasarlandı. Öğrenci veli iş birliği ile hazırlanan kullanılmayan kıyafetlerden çanta tasarımları yapıldı. Bayat ekmekleri kıtır ekmeğe dönüştürme süreci ailelerin yaptığı çalışmalarla uygulandı ve kıtır ekmekler çorba ile servis edildi. Atık şişelere meşe palamudu, domates, biber dikimi yapıldı. Su günü , orman haftası etkinlikleri sınıflarda yapıldı. Veliler çocukları ile birlikte orman gezisi yaptılar. Biyoçeşitlilik, çevre kirliliği , kağıdın oluşumu aşamaları eğitici videolarla sınıfta izlendi.

25-04-202425-04-202425-04-202425-04-202425-04-2024