TEKELİ ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ KOVADA ATKI ÖRÜYOR

Tekeli Anaokulu H şubesi öğrencileri aileleriyle birlikte Her Zaman Yanındayım Projesi kapsamında kovada atkı örmeye başladı. Ulusal  projenin amacı deprem bölgesindeki arkadaşlarını unutmadıklarını göstermek, yüzlerinde tebessüm oluşturabilmek, deprem gerçeğine dikkat çekerek farkındalık oluşturmaktır. Ayrıca Proje kapsamında deprem öncesinde, deprem sırasında, deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında sınıflarımızda uygulamalı çalışmalar yaparak konu hakkında bilgiler verilecektir. H şubesi okul öncesi öğretmeni Elif ZENGİN’ in sınıfında yürüttüğü Her Zaman Yanındayım Projesi ,bir eTwinning sosyal sorumluluk projesidir.Yardımlaşma ve işbirliği değerinin de işlendiğini projede başladığı işi bitirmek için çaba gösterme,küçük kas kullanımını gerektiren hareketleri yapma, problem durumuna çözümler üretme, neden sonuç ilişkisini kurma, nesne /durum/olayla ilgili tahminde bulunma gibi kazanımlarıda geliştirmek hedeflenmektedir.Öğrenciler atkıların yanına bir adet bere,bir çift kışlık çorap,bir adet nitelikli çocuk kitabı,bir balon koyarak öğretmenleri ile birlikte paket yapacaklardr. Deprem bölgesindeki başka bir okulun aynı sayıdaki okul öncesi öğrencileri ile eşleştikten sonra her öğrencinin paketi bir kolide toplanarak kargo ile ulaştırılacaktır.

16-01-202416-01-202416-01-202416-01-202416-01-202416-01-2024